Cikkek

Fish Aréna horgásztó! 2013. június 02.
13 olvasó 10-ből 9.2 pontra értékelte az írást.

Bemutatkoik a Fish Aréna horgásztó!

A tavalyi évben nyitotta meg kapuit a Lajosmizse mellett található Fish Aréna horgásztó. A Budapesttől 70 km-re fekvő tavat az M5 autópályán tudjuk legkönnyebben elérni. Kecskemét előtt a 73-as km. kőnél kell lejönni az autópályáról, majd Lajosmizse felé fordulva kell tovább haladni. Kb. 1 km után az út jobb oldalán elhelyezkedő Csordás közértnél jobra fordulunk. Innen megyünk egészen, míg meg nem látjuk bal oldalt a Haldorádó tavat. Itt jobra fordulva pár 100 méter után a bal oldalon pillantjuk meg a körbekerített Fish Aréna tavat.
A 14 ha nagyságú tavon 16 horgász állást alakítottak ki. Mindegyik állást fa stégekkel láttak el és tartozik hozzájuk csónak is, amit térítés ellenében lehet kibérelni. Továbbá két álláson fűthető komfortos faházakat is építettek. Felszereltségük 2 emeletes ágy négy fő részére, hűtő, mikro hullámu sütő, áram. A többi horgászálláson természetesen megengedett a sátorozás vagy akár lakókocsival is érkezhetünk. A tó jégmentes időszakban egész évben non-stop nyitva tart és várja vendégeit. A víz átlag mélysége 1,7-1,8 m, aljzata agyagos, egyenletes, itt-ott találhatók kisebb törések, akadók. A tó közepén 2 sávban szigetek váltakoznak a tó teljes hoszzában. A szigetek között középen mesterséges akadókat hoztak létre, és ez lett a tó kíméleti területe is, a halak legnagyobb örömére. A szigeteket fűzfákkal és külömböző növényekkel díszítették, így nagyon szép és esztétikus látványt nyújtanak a tó teljes hosszában.
És most térjünk rá arra, ami minket a legjobban érdekel, milyen halakat is foghatunk? Nos, a tó a bojlis pecásokra szakosodott, ennek értelmében a fő hal természetesen a ponty. Méghozzá nem is akármekkorák. Már most számos 20 feletti ponty lakója van a víznek, de 10-20 kiló közöttiből nagyon sokat találunk. Amúrból pedíg 25 kg feletti a tórekord. A ponty mellett érdekes színfoltja a tónak a lénai- és vágótok is, amiből 15 kiló felettiekel is találkozhatunk. A pontyozás melett mindenképp érdemes ezeket a halakat is célba venni. A tokok igen harciasan védekeznek, hatalmas élményt jelent kifogásuk, a nagyobb méretűek igencsak igénybe veszik felszerelésünk erősségét.
A pontyok és tokok mellett még találkozhatunk süllővel, csukával és számos egyébb hallal is. Az általam fogott halak mind igen jó kondícióban voltak, a tükörpontyok szinte feszültek a kövérségtől. Csaliválasztásnál nekünk a Stég fűszeres és csoki-májas bojlijai voltak a nyerők pontyra, a tokokat pedig a Stég halas peleteivel és pop-upjaival sikerült legtöbször becsapni. Etetéssel, ha pontyozunk és nagyobbakat akarunk fogni, óvatosan bánjunk, a kevesebb mindig jobb volt. Szerintem pár szem a csali köré elegendő, esetleg pva csomag önmagában is működhet eredményesen. Ha a tokokra horgászunk már lehet nagyobb peletes etetéseket csinálnunk, ezekre ormányos barátaink hamarosan rátelepednek.
Hova érdemes horgászni? Nos, legtöbben a szigetek elötti pár métert horgásszák, de sokan a szigetek közötti részre esküsznek. Ha van elöttünk akadó, ami jól látszik már messziről, mindenképpen eröltessük. A szigetek felé féltávon a „semmibe” elhelyezett csali sok szép halat adott már nekem. A szélekről se feledkezzünk meg, kapástalan időkben sokszor okozhatnak kellemes meglepetést. A nád előtt közvetlen, már jó vízmélységgel találkozhatunk.
A tógazda igen nagy hangsúlyt fektet a halállomány megfelelő és szakszerű táplálására, nemrég nagy számban kerültek pl. csigák is betelepítésre. Nézzük a szabályokat: a tavon általános bojlis rend uralkodik, vagyis természetesen minden kifogott halat a megfelelő ellátás után vissza kell engedni. Kötelező felszerelés a nagy méretű halmerítő, pontymatrac és fertőtlenítő folyadék is. A napilyegy ára 4.000 ft-ba kerül, ami 3 bot használatára jogosít. A csónak bérlés 1.500 Ft 24 órára, a faházakat 7.000 ft.-ért bérelhetjük ki. A parton körben toi-toi vécék már vannak, zuhanyzó, vizesblokk hamarosan elkészül. A pontos szabályokról és további infókról olvashatunk a tó hamarosan elkészülő weboldalán is, aminek címe: www.fisharena.hu Amíg elkészűl, helyfoglalást, tájékoztatást a 06209278363-as telefonszámon kaphatunk. Az ide látogató éhes horgászoknak mindenképpen ajánlom a közelben lévő két csárda finom ételeit is. A csárdákat el tudjuk érni ha kocsival viszamegyünk a Csordás közértig, ott a főutón Lajosmizse felé fordulva nem messze egymástól a jobb és bal oldalon helyezkednek el. /Kb.1 km./ Szerintem a bal oldali a jobb, a töpörtyűs pogácsát kötelező megkóstólni!
Mindent összegezve, egy igazi horgászparadicsom jött létre Budapesthez közel, kellemes környezetben sok és persze egészséges, nagy halakkal. Az alábbiakban tekintsétek meg pár Fish Arénán készült kedvenc fotóinkat.

Pintér Zsolt

Stég Product-Big Boilie Team

teteje | vissza

Értékeld te is a cikket! Csak regisztrált felhasználók értékelhetik az írásokat.


Csak bejelentkezett felhasználóink szólhatnak hozzá a cikkekhez! Ha már regisztráltál, jelentkezz be, ha még nem, akkor regisztrálj ITT!


1-20

2016-04-26 19:31:52 :: csemer bertalan (csrobi67) 25.
Üdv sporik!
Május 5.-én megyünk erre a szép tóra 72 órás pecára!
A 7-es helyet sikerült lefoglalni!
Pár szót szeretnék a helyről,és a csaliválasztásról.
Tokokat is célba veszem
Erről is szeretnék némi infót.
Előre is köszönöm!!!
2016-02-04 20:21:06 :: Barta László (lacika930609) 24.
Sziasztok!
Április végén látogatok a tóhoz, 2 szer már voltam tavaly, de még mindig nem sikerült tokot fognom. Amondó vagyok. Április végén újra ellátogatok. 16 os állás mellet voksoltam le. Esetleg valaki tudna infóval szolgálni a hellyel kapcsolatban?
Köszönöm előre is
Illetve hogy a tokokat ezen álláson merre keressem.
2015-09-01 14:15:25 :: Barta László (lacika930609) 23.
2015-08-22 18:17:46 :: Nagy Imre (hammerjoe) 22.
Válasz Barta László (lacika930609) 21. sorszámú hozzászólására:

Szia!
www.steg-magazin.hu
46. hsz. A letöltő linken az összes helyről van kép.....
2015-08-15 07:55:47 :: Barta László (lacika930609) 21.
Üdv, sporik!
Valaki esetleg tudna szolgálni pár fotóval az 5-ös valamint a 6-os stégekről, illetve a hozzájuk tartozó meghorgászható vízterületről?
Köszönöm szépen előre is! Görbüljön,
2015-07-03 07:18:32 :: Markó Kornél (mk840914) 20.
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! aki már pecázott a 12-es álláson,megoszthatná a tapasztalatait! Még sosem horgásztunk ezen a tavon Ketten mennénk 13-15-ig most Júliusban. Én kifejezetten ponty,amur párti lennék,a kolléga szeretne tokot fogni. Bevált távolság, etetés? etetésből sok,kevés,koncentrált?

Illetve a wc,tusolás megoldott már ott?
Köszönöm előre is!
2015-06-22 21:00:16 :: Vésztői Csaba (csuli80) 19.
Sziasztok.
A 15-ös állásról tudtok infót adni?
Előre is köszönöm.
2015-06-09 09:22:37 :: Kókai Attila (Loxa) 18.
Szia!
Én a 10-es állást horgásztam meg áprilisban, kifejezetten tokra. Amennyiben te is szeretnél fogni belőlük, akkor csak dobálj magad elé a nyílt vízre. Viszonylag közel van a belső szigetcsoport, szóval PVA-val is simán megdobod, de ne dobj túl nagyot, inkább a nyílt vízen vannak. Ne lepődj meg, ha a kisebb példányok oda mennek hozzád és megnéznek, ez csak egy ingyen "delfinshow". Kidugják a fejüket a vízből és kb 2-5 másodpercig kinn tartják magukat erős farokcsapásokkal. Csak a fiatalok csinálják. Halibut pelletet lebegtess meg 5-8cm fenéktől. A pellet minimum 20-as legyen, vagy 2 db 16-os, így mindenképp munkára bírja a nyeletőféket kapásnál, ha a fenékre fekteted a csalit, akkor maszatolós ejtős kapásod lesz, aminek könnyű mellévágni. Jellemzően a vágótokok a nagyobbak, én abból 11.30-ast is fogtam, a lénaiak picit kisebbek, átlagosan 8kg-osak voltak. Sajnos másban nem tudok segíteni, én csak tokra horgásztam. A PVA tasakba is halibutos csemege legyen és PVA barát dippet locsolj bele, így felgyorsítod az eseményeket.
2015-05-20 10:58:08 :: Barta László (lacika930609) 17.
Sziasztok Sporik!
Júni 12-13-14-én ellátogatnánk a tóhoz. A 10-11 es stégen fogunk eltölteni 60 halban gazdag -legalábbis remélhetően- órát.
Aki volt már ezeken a stégeken az lenne kedves, és megosztaná a tapasztalatait, hogy mivel, merre, mennyit, hogyan? Igazán hálás lennék!
Szeretnénk minél sikeresebbek lenni, igazából a szülinapomat töltöm ott, de nekem a horgászat jobb minden bulinál, ezért is utazunk oda 140 km-t
Köszi mindenkinek!
2015-04-17 16:51:52 :: Nagy Imre (hammerjoe) 16.
Válasz Kókai Attila (Loxa) 15. sorszámú hozzászólására:

A nyílt vízen(ha van akadó, az még jobb, de rizikós!)keresd őket, minél közelebb(a lehetőségekhez képest) a befolyó vízhez. De igazából ez nem mérvadó. A tó a "jó" végén ülsz majd, és a tokok oda úsznak, ahová etetsz.... Én tavaly próbából még dobocsöveztem is a pelleteket(annak azért elég nagy a szórása), és így is volt -szinte- folyamatosan kapásom! A PVA jó ötletnek tűnik. Eléggé koncentrált, és hamar felveszik vele a csalit.....
2015-04-17 11:05:37 :: Kókai Attila (Loxa) 15.
Válasz Nagy Imre (hammerjoe) 14. sorszámú hozzászólására:

Köszönöm a tanácsot! Én is azt az infót szedtem össze, hogy halibut és/vagy fűszeres csalik működnek. Arról már megoszlott a vélemény, hogy lebegtetni kell vagy a süllyedő. Természetesen kipróbálom mindkettőt ez nem gond. Az etetésről viszont azt írták, hogy abból sok kell. Állítólag gyorsan feleszik. Elvernek onnan minden más halat, ami jó, de hamar végeznek, ezért "bőséges" etetést javasolnak. Arra gondoltam, hogy PVA termékekkel oldom meg ezt a kérdést.
Inkább az érdekel, hogy hol mozognak. Partszél vagy a szigetek közt vagy épp a nyílt vizet szeretik?
2015-04-15 16:36:11 :: Nagy Imre (hammerjoe) 14.
Válasz Kókai Attila (Loxa) 13. sorszámú hozzászólására:

Csak halibut pellettel etess, és csalizz(20-as)! kb. 1-2 m2-es etetést csinálj, nem kell nagyobb. 3-5 maréknyi pellet szétszórva, és kész(2-3kg bőven elég 24h-ra) Tavaly nagyon sokat fogtam belőlük (18,75 volt a legnagyobb). Sok szerencsét hozzájuk!
2015-04-14 13:21:16 :: Kókai Attila (Loxa) 13.
Sziasztok!
Én most szombaton fogom meglátogatni a tavat, a 10-es állást sikerült lefoglalnom 24 órára.
Tokot szeretnék fogni. Milyen esélyeim vannak, esetleg 1-2 jó tanács?
2015-02-17 21:10:02 :: Boros György (Gyurika44) 12.
Válasz Papp Róbert (Robford) 11. sorszámú hozzászólására:

Megéri!Nem fogod elfelejteni egyhamar az biztos.Szép tó egészséges halak
2015-01-20 22:37:19 :: Papp Róbert (Robford) 11.
Nagyon teszik,biztos,hogy meg fogom látogatni !
2014-08-20 09:02:17 :: Kőszegi Dániel (Dani87) 10.
Válasz Fehér Péter Dániel (peti.ponty) 9. sorszámú hozzászólására:

Szia!

Nekem eddig működött a fűszeres és a büdös is. A Stéges srácok sokat járnak oda, hátha ők is hozzászólnak. Én más márka termékével pecáztam ott nagyrészt, így nem akarok "reklámozni", de természetesen a Stéges cuccok is nagyon jók! A 13-asnál a hely előtt a két sziget közt találsz pár akadót, többek közt egy nagy ovális alakú ládát/akadót, ami nem látszik a felszínen, tőle jobbra a jobboldali sziget felé pedig kiálló ágat asszem. Érdemes partközelben, a parttól 10-15 méterre csinálni egy halibutos etetést, ha szeretnél tokot fogni. Én ezen a helyen fogtam életem halát, egy 19,5 kilós tokot, mely a partmenti etetésről jött. Etetni egy pár szem félbevágott bojlit és egy marék eltérő oldódású pelletet szórtam.
Jó pecát!
Dani
2014-08-19 17:59:14 :: Fehér Péter Dániel (peti.ponty) 9.
Segítséget szeretnék kérni csali választásban most péntek reggeltől megyünk a fish arénába de még nem voltunk ott egyszer sem a 13 as helyre a faházba megyünk.
2014-07-08 18:05:52 :: vakarcs lászló (vakarcspapa) 8.
Tud nekem valaki mondani valamit a 4.-es helyről? Augusztusban mennék, mivel próbálkozzak, milyen távon?
2014-02-08 09:19:54 :: Diriczi Imre (jimmysuper) 7.

2014-02-06 23:06:09 :: () 6.
Válasz Kovács Lajos (Topford) 5. sorszámú hozzászólására:

Ezt odaírod majd a harsányi, a nagyrédei,.....stb topichoz is? Mert azokba is csak úgy odatermett az "ősállomány"! Kár ezen megütközni, rengeteg vízterületet lehetne felsorolni, amik egyik napról a másikra "nőtték" ki magukat közkedvelt bojlis "zarándokhellyé"! Kb. ugyanígy....
De az biztos, hogy még egy ilyen igényes helyet -mint ez-,nagyítóval kell keresni, hogy találjon az ember. Itt tényleg a horgász, és a hobbija az elsődleges szempont. És mindent ennek a célnak az érdekében (ésszerűen) építettek! Persze nem olyanoknak készült, akiknek egy évben 200 nap szabadságuk van(hanem mondjuk csak 25-28 nap, mint a nagy átlagnak!!!), vagy multimilliomosok, akik ki tudják várni 2 hét alatt azt az egy kapást(minden mást lesz*rva a világon), amiért megéri a várakozás. Nem. Nem az ilyeneknek készült. Hanem azoknak, akik rövid idő alatt is szórakozni, kikapcsolódni vágynak, és mondjuk megfogni egy nagyobb testű halat, az alatt a rövid idő alatt, ami megadatik nekik! Mert a szórakozás nekik is jár....meg a nagyhal fogás öröme is. Szerintem! De lehet, hogy hülye vagyok, és nem jár nekik semmi.....Csak mert ez nem a Tisza, vagy a Duna, vagy a tököm tudja milyen természetes víz(van még ilyen egyáltalán?), amiben már 300 éve csak az ősállomány létezik!!

1-20
Stég a Facebookon
A hét képe
Friss videó
Nagy pontyok nyomában 4 !
Szerző: Tóth László
Megnézve: 0
Akciós termékek
Cikkek
Kiemelt vizeink
Látogatók a honlapon
Jelenleg 106 vendég és 1 bejelentkezett felhasználó tartózkodik a honlapon!
Hírdetések