Cikkek

Megfogtam életem első pontyát 2010. május 03.
7 olvasó 10-ből 8.6 pontra értékelte az írást.

STÉG CIKKÍRÓ PÁLYÁZAT 2010!!!


A 13 pályamunka. Olvassátok,értékeljétek!
Felhívjuk figyelmeteket a pályázatban kiírt szabályok betartására!

üdv: Stég Team!

Üdv mindenkinek !!!

Még csak 13 éves vagyok, de már egy jó ideje horgászom (nagyobb halra sajnos még csak 1 éve) . Egyik kedvenc helyem a Benta Horgászpark, ami Százhalombattán található ( Csenterics út felől megközelíthető). a környezet csodás.

Horgásztam már a Velncei-tavon, és a Duna ófalusi részénél is .A Velencei-tó nagy kiterjedésű tó, ezért nehéz megtalálni a halakat. Az egyik strandtól 100 méterre szoktam horgászni, de még csak 2 szép méretes keszeget sikerült fognom (a Dunán egy sneciig jutottam) . A Balatonon még csak sneciztem.

Végszerelékem egyszerű. Hayabusa 6-os méretű pontyozóhorog, 11-25 g-os etetőkosár. A damilom most éppen Carp Expert 0,30 monofil (Fluo) (régebben fonott zsinór). Ezeken kívül még pár ólmot szoktam használni (+ a kiegészítők: körforgó, gumigyöngy).

Először tavaly voltam a Bentában, de sajnos nem fogtam semmit, mert az egyetlen ponty ami jött, leakadt a nádnál.
Aztán idén megint elmentem, és március 28-án megfogtam életem első pontyát és még egy amurt is.

Életem első pontya


Életem első pontya


és az amur.


és az amur.

A 6-os horgon kívül szoktam 10-es keszegező horgot is használni, mivel keszegezni is nagyon szeretek. De most első a pontyozás.Horgászatom előtt többször látogattam el a Stég Horgászboltba és Tóth László rendkívül sokat segített. KÖSZÖNÖM!!!

Március 28-án végszerelékemet úgy állítottam össze, ahogy előtte azt Mintál József, a tógazda ajánlotta. Etetőkosarat persze mindig használok, most epres, hidegvízi, és a kettő keveréke került bele.A horogra pár szem csontit, és egy pufit tűztem. Ennek nem tudott ellenállni ez a két hal.Szoktam kukoricát is hasznáni, és majd szeretném kipróbálni a pellet-tel és a bojlival történő horgászatot is.Általában a 3-as tavon szoktam horgászni, amiről tudni kell, hogy elvileg a közepén hosszában nád húzódik, és ezenkívül több helyen vannak nádtorzsák.

Gondolom mindegyikünkkel előfordult már, hogy leakadt a végszerelékünk. Had agyjak egy tanácsot. Ha ez történik velünk, a végszerelékkel szembe, szorítsuk meg annyira a féket, hogy ne engedje a zsinórt, és kezdjünk el hátrálni vagy húzzuk meg a botot. Nekem így sikerült kiszabadítanom a horgomat a nádból.Az első hal a büfé felőli part mellől jött 12:29-kor. Ez volt a ponty.Ugyanoda dobtam vissza, és így megfogtam a második halat, az amurt 12:36-kor.Szinte ugyanarról a helyről két hal egymás után !!!Örömöm leírhatatlan volt !!! Egy ideje az volt a célom, hogy fogok egy pontyot, és még egy amurt is kaptam mellé \\\"ajándékba\\\" !!! KÖSZÖNÖM BENTA HORGÁSZPARK !!!

Azt se felejtsük el, hogy nem csak egyedül lehet horgászni. Én általában sajnos egyedül szoktam. De horgászat közben az ember sok horgásszal találkozik, akikkel jó kapcsolatot lehet kialakítani. Beszélgetnek, figyelik egymás módszereit, és így már-már barátok lesznek.

Mindenkinek azt ajánlom, hogy látogasson el Battára.Sok szép fogást kívánok mindenkinek és görbüljön !!!

Üdv.:Matika Patrik Péter


teteje | vissza

Stég a Facebookon
A hét képe
Friss videó
Nagy pontyok nyomában 4 !
Szerző: Tóth László
Megnézve: 0
Akciós termékek
Cikkek
Kiemelt vizeink
Látogatók a honlapon
Jelenleg 5 vendég és 0 bejelentkezett felhasználó tartózkodik a honlapon!
Hírdetések