Cikkek

Levél a MOHOSZ OVHB-nak a 2012. évi Pontyfogó OB-val kapcsolatban. 2012. április 06.
1 olvasó 10-ből 10 pontra értékelte az írást.

A levél teljesen azonos a MOHOSZ OVHB-nak írt levéllel!

"

MOHOSZ Országos Versenyhorgász Bizottság

Budapest, Korompai út 17

Tárgy : 2012 évi IV.Országos Ponytyfogó BajnokságTisztelt Nagy Attila úr!Alulírott Ponyi Zsolt, mint a 2012. évi bajnokságra nevezett Big Carp-K Karp Team tagja az alábbi észrevételekkel és kérdésekkel fordulok Önhöz:

Mint Ön előtt is bizonyára ismert, a 29/2009 sz. határozatukban engem a 2009 évi Országos Pontyfogó Bajnokságban elért eredményem ellenére - II.helyezés - a bajnokság befejezését követően kizártak a válogatott keretből, és ennek köszönhetően nem utazhattam el a Franciaországban megrendezett világbajnokságra. Indok az akkori szabályzat szerint, melyet a háromfordulós versenysorozat között módosítottak, hogy késtem a III. fordulóról.

A 2009-ben megrendezett Országos Pontyfogó Bajnokság megrendezéséhez, az akkor érvényben lévő szabályzat szerint minimum hat csapat részvétele kellett. Miután kiderült, hogy rajtam kívülálló okok miatt, - késett a repülőgépem – késni fogok a III. fordulóról, azonnal megkezdődött a bajnokságot megmentésére irányuló tárgyalás sorozat. A pontyfogó válogatott szövetségi kapitánya és a verseny szervezői, több telefonos egyeztetést és helyszíni megbeszélést követően úgy döntöttek, hogy csapatunk másik tagjának, Ladányi Tamásnak, az én megérkezésemig kettő bottal engedélyezik horgászatot. Ezt a versenyen résztvevő összes csapat szintén megszavazta. Megjegyzem, ez a döntés azért született meg, mert ha kizárják csapatunkat, akkor fel kellet volna függeszteni a versenyt és eredménytelennek kellett volna nyilvánítani az összes fordulót. Mindezt azért kellett volna megtenni, mert a csapatunk kizárása esetén nem lett volna meg az a hat csapat, mely minimum kellett ahhoz, hogy érvényes fordulót rendezzenek meg. Így engedélyezve lett Ladányi Tamás horgászata egyedül, kettő bottal.

A válogatottból történő kizárásom után, két évre eltiltottak a versenyzéstől. Az eltiltás lejárta után, idén újra beneveztem a Pontyfogó Országos Bajnokságra. A tegnapi napon tudtam meg, hogy a szövetségi kapitányt leváltották és Nagy Csaba lett kinevezve újból, aki 2009-ben is a vezetője és az egyik főszervezője volt a bajnokságnak.

Nagy Csabával telefonon 2012.04.05-én felvettem a kapcsolatot, és a beszélgetés során az alábbi kérdésem volt hozzá:

- Hány csapat nevezett az Országos Pontyfogó Bajnokságra?

Megdöbbenve hallottam a tájékoztatást, hogy csak 12-13 csapat nevezett az Országos Pontyfogó Bajnokságra. Ezzel a hírrel kapcsolatosan idéznék a hivatalos Országos Pontyfogó versenyszabályzatból, mely 2012. március 1-től érvényes:

„A döntő fordulóra 18 csapat juthat be. Későbbiek folyamán ez a 18 csapat alkotja a PONTYFOGÓ LIGA A csoportját.”

A hallottakat és a szabályzatot összevetve akkor most nem lesz selejtező. A bajnokság egyáltalán meg lesz rendezve?

A kérdéseimre a választ a Pontyfogó IV.OB 2012.évi versenykiírásában találhatjuk meg, melyet szó szerint idéznék:

„A bajnokság minimum 18, szabályszerűen nevezett páros részvételével kerül megrendezésre. Amennyiben a bajnokságot az indulók ennél kisebb létszáma miatt nem lehet megrendezni, akkor, és csak abban az esetben, a MOHOSZ-OVHB a nevezési díjat visszautalja.”

Ezzel kapcsolatosan a kérdésem a következőek lennének:

- Ahogy, 2009-ben már megtették, megint a nevezés lezárása után módosítják a szabályzatot és a kiírást?

- Ha esetleg most módosítják, akkor később - valamely különleges ok miatt - újból módosíthatják?

Számomra ezek fontos kérdések, mert ha pénzt és időt nem kímélve végigcsinálom a bajnokságot, és később bárkit az induló csapatok között valamilyen hátrány ér, az megkérdőjelezi az egész Pontyfogó Bajnokság további sorsát. (Lehet, hogy azért ilyen nagy az érdektelenség mert sok a negatív tapasztalat a bajnoksággal kapcsolatosan.)

Lényeges dolog az is, hogy egyáltalán induljunk-e a bajnokságban a kialakult helyzetre való tekintettel. Vagy az Önök esetleges szabálymódosítását követően, az eredeti kiírásra hivatkozva, mely szerint minimum 18 csapat kell az OB megrendezéshez, mely nem teljesült, visszalépjünk és várjuk a befizetett nevezési díj visszafizetését?

Sajnálom, hogy ezekkel az észrevételekkel és kérdésekkel kell Önökhöz fordulnom, de az eddigi rossz tapasztalataim miatt, melyek mély nyomot hagytak bennem, fontos hogy saját magam és sporttársaim miatt is tisztázzuk a kialakult helyzetet.

Egyszer és mindenkorra egyértelművé kell tenni, hogy vagy következetesen betartjuk a versenyszabályzatokat, még ha az nehéz döntést is igényel, vagy mindig valamilyen érdekek alapján módosítjuk, akár a verseny évében, a lezárt nevezés után is a szabályokat,versenykiírásokat.

Várom mielőbbi válaszát, mivel az első forduló időpontja nagyon közel van már, és minden résztvevő csapatnak meg kell terveznie az időbeosztását. Tehát tervezzünk-e az Országos Pontyfogó Bajnoksággal, vagy mivel 2012-ben nem volt 18 benevezett csapat, a bajnokság elmarad.Budapest, 2012.04.05

Tisztelettel:

Ponyi Zsolt "

Ezen levélre várjuk a címzett reagálását, amit szintén megosztunk majd veletek.

HorgászSajtó Team

teteje | vissza

Stég a Facebookon
A hét képe
Friss videó
Nagy pontyok nyomában 4 !
Szerző: Tóth László
Megnézve: 0
Akciós termékek
Cikkek
Kiemelt vizeink
Látogatók a honlapon
Jelenleg 16 vendég és 0 bejelentkezett felhasználó tartózkodik a honlapon!
Hírdetések