Cikkek

Széki-tó 2012. április 17.
4 olvasó 10-ből 7.8 pontra értékelte az írást.

A Széki-tavi halparadicsom

Veszprém megyében, a Bakony és a Kisalföld találkozásánál festői környezetben található a 68 ha-os Székpusztai víztározó. A 70-es évek végén a Csigere patak felduzzasztásával készült öntözővíz tározónak. Évekig az egykori Állami Gazdaság használta a környező mezőgazdasági területeinek öntözésére. De a természetnek és alkalmi horgászoknak köszönhetően szépen elszaporodtak benn a keszegfélék és a kárászok.

1983-ban megalakult horgász egyesületünk. Azóta rendszeres és átgondolt telepítéseknek (évi közel 600q) és saját szaporulatnak köszönhetően kialakult jelenlegi halállományunk. Fő halunk a ponty, amelyet méretkorlátozással védünk (55 cm felettit vissza kell engedni), ezért minden naposak a 8-20 kg közötti fogások, de akadt már horogra több 20+ -os is. Jelentős a keszeg és amurfogás is. Található benn még harcsa (rekord: 54 kg, de van nagyobb is), süllő, csuka, compó, balin és keszegfélék.

A tó mindkét oldalán jól járható köves úton közelíthetőek meg a horgászhelyek. Mederviszonyai nagyon változatosak. A völgyzáró gát felé fokozatosan mélyülő (1-7 m-ig). A tó kialakításakor a jelenlegi meder egy részét erdő borította. A fakitermelés során a tuskók bent maradtak és nagyon jó élőhelyet biztosítanak halainknak. De található még homokos, iszapos, agyagos, köves és sziklás mederfenék is.

A bojlis horgászat szerelmeseinek 7 db előre lefoglalható hely áll a rendelkezésükre (az elmúlt években több 15 és 20+-os ponty került rövid időre, matracra).

A hosszabb ideig horgászóknak a halőrháznál WC, zuhanyzó és faház áll rendelkezésükre. Található még fedett pihenő, tűzrakó hely, kemence, vízcsap és gyerekeknek hinta és homokozó.

Szeretettel várunk minden horgászni, kikapcsolódni és pihenni vágyó vendéget. Látogassa meg vizünket, a Széki- tavat.

Bővebb információ a www.szeki-to.hu honlapon található.
teteje | vissza

Stég a Facebookon
A hét képe
Friss videó
Nagy pontyok nyomában 4 !
Szerző: Tóth László
Megnézve: 0
Akciós termékek
Cikkek
Kiemelt vizeink
Látogatók a honlapon
Jelenleg 61 vendég és 0 bejelentkezett felhasználó tartózkodik a honlapon!
Hírdetések