Cikkek
6-10
Derítő tavi szerelékek 2006. január 03.
7 olvasó 10-ből 8.6 pontra értékelte az írást. Szerző: Tlaci

Nagyon sok féle szerelék létezik, ezek közül azokat emelem ki írásomban, melyekkel sikeresen horgászom a tatai Derítő tavon. A tavon nagyon sok ember bojlizik így a halak már nagyon rafináltak lettek, és mindig kísérletezni kell a szerelékekkel. Az én házam előtt elég kemény a tó fenék ezért én 15 – 20 cm előkéket használok. Próbáltam hosszabbakat is de nem láttam értelmét, mert kapás számban nem volt különbség.Sokféle horgot kipróbáltam már de négy fajta vált be igazán.A Kamasan B 775, ... folytatás »
Hol lehetnek télen a pontyok? 2005. december 28.
5 olvasó 10-ből 8.8 pontra értékelte az írást. Szerző: Rafi

Cikkemben nem egy konkrét horgászatról fogok írni, hanem, a vizek megfigyeléséről, halak téli felkészüléséről. Sokat olvashattunk már arról, hogy a halak téli vermelése milyen helyeken figyelhető meg és milyen jelek utalnak rá, ha egy adott helyet részesítenek előnyben a pontyok. Minden vízen elvermelnek a halak? Hol vannak ilyenkor a bajszos pontyok? Lehet, hogy a meder mélyebb pontjain, de lehet, hogy olyan sekély helyeken tartózkodnak, ahol nem is gondolnánk. Az ilyen feltételezéseket szeretem magam... folytatás »
Behordási ABC 1-3. 2005. október 10.
4 olvasó 10-ből 10 pontra értékelte az írást. Szerző: CrON

1. Ha olyan helyen horgászunk, ahol a halak közel tartózkodnak egy akadóhoz vagy nádfalhoz, akkor indokolt lehet a szerelék behordása. A Derítő tó tipikusan ilyen horgászvíz, hiszen egy ilyen tuskós, akadós vízben a halak az akadók környékén mozognak és a legtöbbször az akadó-sortól 2-3 méterre kell letenni a szereléket. Ha csak 40-50 méterre horgászunk, akkor képesek lehetünk akár 2 méter pontossággal is dobni, de 70-80 méterről ez már nem olyan egyszerű.A holtágakon a halak általában a nádas... folytatás »
Hasznos holmik – „virslitermosz” és kwik link 2005. június 03.
1 olvasó 10-ből 8 pontra értékelte az írást. Szerző: CrON

A merítés az egyik legkritikusabb pontja a kapitális halak zsákmányolásának. A merítés előtti másodpercekben a halat mindenképpen erőltetjük egy kicsit, hogy a nagy testet pont a merítő fölé kormányozzuk. Még kritikusabb a helyzet, ha egyedül vagyunk, hiszen a hosszú 390 cm-es botok amúgy is igen nehézzé teszik a merítést, főleg ha merítőnknek nincs kétméteres nyele.Nem tudom, hogy a többi horgász hogy van vele, de merítéskor nekem mindig jól jönne még két kéz. Általában a legkritikusabb pillanatban... folytatás »
A házi bojlikészítés buktatói - a bojli állaga 2005. május 05.
2 olvasó 10-ből 9 pontra értékelte az írást. Szerző: CrON

Amikor kézbe veszek egy idegen bojlit, akkor általában megszagolom, majd kettétöröm, esetleg ha megbízható forrásból származik akkor meg is kóstolom. De ezzel nem fejeződik be a bojlis minőségügyi vizsgálatom, mivel engem az az amúgy lényegtelennek tűnő részlet is érdekel, hogy az adott bojli mennyi idő alatt ázik le az előkéről.A megkérdezett horgásztársak a legtöbbször azt válaszolják, hogy a kérdéses golyó akár 1 napot is kibír a vízben. Természetesen én is tudok olyan bojlit csinálni... folytatás »
6-10
Stég a Facebookon
A hét képe
Friss videó
Nagy pontyok nyomában 4 !
Szerző: Tóth László
Megnézve: 0
Akciós termékek
Cikkek
Kiemelt vizeink
Látogatók a honlapon
Jelenleg 25 vendég és 0 bejelentkezett felhasználó tartózkodik a honlapon!
Hírdetések